Bedre kreditværdighed: Indfri din gæld, inden du optager nyt lån

Din kreditværdighed kan forbedres på mange måder. Den bedste løsning er dog at indfri din gæld. Har du en eksisterende gæld til en långiver, så er det en god idé at denne indfries, inden du vælger at optage et nyt lån.

Det er ikke al gæld, der har relevans i denne sammenhæng. Et boliglån er ikke noget problem. Det er et lån, de fleste har, hvorfor det ikke er noget, der vil have en negativ indflydelse i forhold til optagelse af et nyt lån.

For stor gæld kan resultere i afslå på din låneansøgning

Når din långiver vurderer din kreditværdighed, så kigger de blandt andet på, hvorvidt du har en eksisterende gæld. Er det tilfældet, så undersøger de naturligvis også størrelsen af din gæld samt din evne til at betale den.

Hvis du har ét eller flere lån, du endnu ikke har betalt af, så vil det også blive betragtet som om, du ikke har en god betalingsevne. Derfor er det også en god idé, at du sørger for at betale disse ud, inden du låner på ny.

Hvis du har en økonomiske kapacitet, der tillader dig at betale lånet af, så bør du ikke tøve. Én ting er, at du kan glæde dig selv ved ikke længere at have gælden, men noget andet er, at du får en bedre kreditværdighed.

Betal dine regninger til tiden

Det er ikke kun din gæld, der kigges på. Der kigges også på, hvorvidt du kan betale dine regninger til tiden. Hvis du har en god betalingsevne og overholder dine betalingsfrister, så har du bedre chancer for at få et lån.

Betaler du ikke din gæld til tiden, så kan det resultere i rykkere – og i værste fald også registrering i både RKI og Debitor Registret. Hvis du først står registreret ét af disse steder, så er dine chancer for et lån meget lave.

En låntager kan selvfølgelig ikke se, hvorvidt du har betalt dine regninger to dage for sent. De kan dog se, hvis du er blevet registreret i RKI eller Debitor Registret, fordi du ikke har betalt de regninger, du har fået, til tiden.

Har du ikke mulighed for at indfri din gæld?

Hvis du ikke har mulighed for at indfri din gæld, så er det ikke ensbetydende med, at det ikke er muligt for dig at få bevilget et nyt lån. Det kan godt lade sig gøre, men det vil betyde, at du får en højere rente på lånet.

I sidste ende er det op til dig selv at vurdere, om du mener, det er dét værd at betale en kende højere rente frem for at indfri din gæld. Det er dog klart den bedste løsning at indfri din gæld, inden du optager et nyt lån.

Kan du ikke indfri din gæld på nuværende tidspunkt, så kan det være en god idé at vente med at optage et nyt lån. Det kunne nemlig være en indikation af, at din økonomi ikke kan bære at skulle betale flere afdrag.